Lingaul-3

„Pupincuriștii” nu vând

S-a stârnit involuntar o polemică între colegii din agenție în momentul în care am primit o solicitare de la o companie pentru realizarea unei campanii de vânzări. Nu are rost să spun cine, ce sau cum era compania respectivă.

Responsabilul de vânzări care trebuia să răspundă la acel email era în concediu, așa că de răspuns s-a ocupat cineva din staff-ul tehnic ( mare greșeală ).
Omul s-a apucat să evalueze sistematic prezența online a firmei respective dar și faptul că își promova excesiv „brandul”, care este unul nou pe piață și nu are, practic, nicio notorietate. Și le-a făcut un răspuns potențialilor clienți … așa, inginerește, mai că nu începea cu „ești prost pentru că …”.

Oamenii au fost drăguți ( cum altfel ) și au mai vrut să lucreze cu noi în urma acelui email, iar când s-a întors responsabilul de vânzări a făcut un mare scandal în firmă legat de modul în care s-a răspuns la solicitarea potențialului client.

Plecând de la starea de fapt creată, am început să evaluăm care abordare ar fi fost mai corectă, cu mențiunea că nici responsabilul nostru vânzări nu este o persoană cu „buze reci”, care să perie excesiv și libidinos clientul ci este mai degrabă o persoană care spune lucrurilor pe nume dar cu diplomație.

Am ajuns la concluzia că „pupincurismul” nu vinde iar abordarea colegului nostru de la departamentul tehnic, deși a fost corectă, a fost inadecvată. Greșeala noastră că l-am lăsat să răspundă, în orice caz, clientul a venit la noi, distrat de povestea pe care v-am povestit-o aici.

Aşa că dacă aveţi furnizori de servicii care vă spun prea des că sunteţi cei mai frumoşi, ar fi bine să vă puneţi nişte semne serioase de întrebare şi să reevaluaţi relaţia.

Care este cea mai corectă relație dintre un advertiser și un client ? Răspunsul este, credem noi, una ponderată, în care nicio parte nu scoate ochii celeilalte dacă a greșit, dar se spune cu diplomație lucrurilor pe nume.

Și-am încălecat pe-o șa.